Historische Kring Gente

Ledennieuws

Historische Kring Gente verwelkomt het 800ste lid.

Sinds kort heeft de Historische Kring Gente meer dan 800 leden. Dit jaar heeft de kring een bijzondere grote groei doorgemaakt van 740 leden in januari tot meer dan 800 nu. Het 800ste lid is een echte Gendtenaar, namelijk Ruud Huting, afkomstig uit de Olyhorst. Ook zijn vrouw Gerda Huting-Evers is afkomstig uit Gendt. Haar familie woonde aan de Kommerdijk. Noord en zuid Gendt kwamen ooit op de ijsbaan van het gat van Smeijers samen, toen Ruud heel galant de schaatsen van Gerda wat steviger vast bond. Daarna was het zogezegd aan. Ruud had al meermalen tegen zijn vrouw gezegd als hij weer eens het kringblad bij de fysiotherapie of bij vrienden tegen kwam, dat zij toch ook maar eens lid moesten worden. Het kwam er maar niet van. Toen hij in het laatste kringblad weer een foto van het 25-jarig bestaan van de vrijwillige brandweer zag, waarvan hij de meeste mensen kende, besloot hij dat hij nu maar de daad bij het woord moest voegen. Het bestuur van de historische kring verwachtte al dat dezer dagen het 800ste lid gehaald zou worden en dat bleek dus Ruud Huting te worden.

Hij is heel bekend als oud-voetballer bij De Bataven, ook werkzaam geweest in de metaal in Gendt, terwijl zijn vrouw Gerda in Gendt en Lingewaard in de thuiszorg werkzaam was en dus ook een uitgebreide kennissenkring heeft opgebouwd. De secretaris en penningmeester van de kring, Yvonne de Boer en Geert Witjes, hebben het echtpaar als 800ste lid van de kring verwelkomd met een bosje bloemen voor Gerda en de twee boeken die de kring de laatste jaren heeft uitgegeven voor Ruud. Het was een verrassing dat in het laatste boek van de kring Gendt tussen Kraaijenbosch en Knienepol een foto van Ruud als voetballer stond, maar ook een foto van de moeder van Gerda en wel op een persoonsbewijs dat ooit door haar broer Wim aan de kring was geschonken tegelijk met voedselbonnen. Dat maakt het cadeau des te waardevoller. Tv Lingewaard Lokaal heeft ook aandacht aan het bereiken van het 800ste lid geschonken. De uitzending was op 30 november 2014 en op 1 december ging Lingewaardlokaal op zwart en zond niet meer uit. Dit wegens een bestuurscrisis of zijn nieuwe media gewoon niks voor een historische kring?

800ste lidvlnr Yvonne de Boer, Ruud en Gerda Huting en Geert Witjes.
Foto gemaakt door Henk Klaassen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn