Historische Kring Gente

Familie Cohen

 

 

Op 26 april bezocht een familie uit Israël en de Verenigde Staten onze historische kring. Sharon Cohen, op de foto links met haar zoon, is de dochter van Hans Cohen, als kind in de oorlog een van de Joodse onderduikers in Gendt. Hij heeft deze tijd dat hij met zijn familie bij de Gendtse politieman Van Dalen ondergedoken zat, beschreven.
Dit verslag hebben wij in het verleden gepubliceerd in ons blad. Sharon bezoekt nu met haar familie de plaatsen waar haar vader geleefd heeft. Haar familie probeert zo een beeld te krijgen van die tijd voor een boek dat zij gaan maken. Zij verzamelen daarvoor ook allerlei foto's en daarbij kon de kring heel behulpzaam zijn. In Gendt werd samen met Geert Visser, Henk Klaassen en Yvonne de Boer een wandeling gemaakt naar het oude gemeentehuis aan de Markt, waar Van Dalen als politieman werkte en naar de plaats waar in de oorlog het woonhuis van Van Dalen stond, waar haar vader met zijn familie verbleef. Dat huis in de Dijkstraat is na de oorlog herbouwd.
Voor dat nieuwe huis, toch de oorspronkelijke plek, werd een foto van hen gemaakt. De gevelsteen zegt het nog: Verloren en Herrezen 1952.

In ons blad leest u meer over dit bezoek en de achtergrond ervan.

Cohen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn