Historische Kring Gente

Agenda

 

 

Programma 2017

Fototentoonstelling Historische Kring Gente op het Kersenfeest

 

De fototentoonstelling van de Historische Kring Gente tijdens het Kersenfeest, dat dit jaar georganiseerd wordt door Schutterij Sint Sebastianus, heeft het thema Hulhuizen 200.
SchutterijbijWaalstrand
Hulhuizen viert dat ze dit jaar 200 jaar bij Nederland horen en ook bij Gendt. Deze tentoonstelling is op zaterdag en zondag in de Blauwe Zaal van de Leemhof te zien en toont veel foto’s over de Hulhuizer Omdracht, camping, scheepswerf, speeltuin en voetbal. In de loungeruimte is tijdelijk de nationale en internationale tentoonstelling over de grenscorrecties van 1816-1817 te zien. 

Verder is het boek Grenspassages/Grenzgänge te koop. Dit door elf auteurs geschreven boek gaat over de grenscorrecties tussen Nederland/Duitsland in 1816-1817, waardoor Hulhuizen bij Nederland kwam en bijvoorbeeld Schenkenschans bij Duitsland. Het is geredigeerd door Emile Smit en Leen den Besten en telt 192 pagina’s. Het is zoals de titel al aangeeft tweetalig. De prijs van het boek is € 9,50.

 

De openings- en sluitingstijden van de tentoonstelling zijn dit keer grotendeels gelijk met de braderie. Zaterdag 24 juni vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur, zonder opening door de Kersenkoningin, en zondag 25 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur.

 

De kring is nog maar enkele leden van het 900ste lid verwijdert. Wie het 900ste lid wordt staat naast interessante kringbladen en een boek over Gendt nog een leuke verrassing te wachten. Wat let u om bij het Kersenfeest de 900ste te worden?

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn