Historische Kring Gente

Agenda

 

 

Programma 2017

 

 

Excursie Van ’t Lindenhoutmuseum Nijmegen met rondleiding

Zondag 9 april gaat de kring naar het museum van kinderdorp Neerbosch. De monumentale witte Weezenkapel uit 1882, waarin het museum is gehuisvest, is op zich al een bezoek meer dan waard. Het museum is echter ook een herinnerings- en belevingsplaats waar veel weeskinderen uit het hele land een gedeelte van hun jeugd hebben doorgebracht.

We starten om 14.00 in Van 't Lindenhout Museum, Scherpenkamp 58, 6545 AL Nijmegen.
Voor Carpoolers is het vertrek om 13.00 uur, vanaf Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19, 6691 CK Gendt.

Voor deze excursie kunnen leden zich opgeven tot 31 maart 2017.


agenda01
Dialectman Herman Buurman begon zijn tweede boek met Van ’t Lindenhout, predikant en bijbelverkoper. Hij stichtte het eerste weeshuis in de Lange Brouwerstraat en toen dat te klein werd kwam het wezendorp in Neerbosch. Wij mochten met hem daar een kijkje nemen en waren zo onder de indruk dat we er dit jaar met onze excursie naar toe gaan.
Zie ook http://www.vantlindenhoutmuseum.nl
agenda02
Het Van 't Lindenhoutmuseum is sinds 1999 gehuisvest in een Rijksmonument, de Wezenkapel uit 1882 die op zich al een bezoek meer dan waard is. Het ontwerp is van de bekende Nijmeegse architect Bert Brouwer. Naast een historisch overzicht vindt men gereedschappen uit de werkplaatsen, uitgaven van de drukkerij, leermiddelen, meubels, prenten, schilderijen en foto's. Tal van verhalen en documenten brengen een levendig beeld van leven van de kinderen in Neerbosch. Een grote maquette geeft een goed beeld van het oude Neerbosch. Tijdens de openstelling worden historische fotoseries en films vertoond.

Gratis toegang voor de rondleidingen.

Ria Schouten-de Haan

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn